Pages Navigation Menu

Foto’s van HES en films over BMP, MUS en Avimap voor iPhone

Beste allen,

HES van Schoonhoven heeft een hele serie nieuwe vogelfoto’s uit binnen- en buitenland van zichzelf en Machteld aangeboden en die heb ik op de site gezet: https://vwgboz.nl/fotos/hes-van-schoonhoven/. Veel kijkplezier!

Dan heeft Sovon een instructiefilm over gebruik in het veld van Avimap op een iPhone of iPad op YouTube gezet. Dat alles lijkt spreken de Android versie van Avimap, maar er was voor mij wel een handige tip over het invoeren van 10-tallen (knop even langer ingedrukt houden). Hierbij de link naar de film: Avimap op iPhone – iPAd

Dan is er ook een instructiefilm gemaakt over meedoen met het broedvogelmonitoring volgens de BMP-methode: tips voor BMP.

Op 16 april – 20.00 – 21.00u komt er een workshop:- Alle ins en outs van het telproject MUS door Albert de Jong en Jan Schoppers met uitleg over de volgende onderwerpen: 1. Korte introductie van hoe je een nieuw postcodegebied start met tellen. 2. De aanpak van je veldwerk, met daarbij handige aanwijzingen op basis van vragen die Jan vaak krijgt. 3. De online invoer met tips over hoe je daar optimaal gebruik van maakt. 4. Extra vragenronde aan het einde.

Vanmorgen vroeg heb ik zelf de aprilronde voor MUS in Putte al gedaan. Ik heb toch maar weer voor invoer op papier gekozen omdat invoer op tablet/telefoon mij veel en veel te traag afgaat (anders dan bij de BMP module, die werkt wel vlot na  wat oefenen). En wat belangrijker is: je kunt op je telefoon/tablet niet met 1 tik tegelijk richting/locatie van de vogel noteren. Als je alleen maar aantal zonder richting noteert, mis je vogels of ga je al vlug twijfelen: heb ik die Zwartkop (rechts) al of is het dezelfde als de eerste (die links zat)? Maar, misschien gaat de ‘workshop’ dat alles wel verhelpen.

Hidde