Pages Navigation Menu

Activiteiten

De Vogelwerkgroep Bergen op Zoom houdt zich bezig met onderzoek van vogels in de omgeving van Bergen op Zoom. Dit gaat om inventarisaties van broedvogels en tellingen van niet-broedvogels. Het beschermingswerk van de VWG omvat een Steenuil- en kerkuilwerkgroep die zeer actief is.

Er zijn twee Whatsapp groepen voor communicatie binnen de VWG. Met Chat-VWGBoZ kun je allerlei vragen stellen, foto’s delen enz.  Aanmelden kan bij Sjaan Hopmans of Roland-Jan Buijs. De appgroep Zeldzaam-VWG is alleen bedoeld voor het melden van heel bijzondere soorten. Vooral als ze ter plaatse zijn zodat ze door andere leden bezocht kunnen worden. De app is niet bedoeld als chatgroep en het belang van de vogel en natuur staat altijd voorop: gedragscode WhatsApp groep zeldzaam-VWG

De gegevens over het voorkomen van vogels kunnen aan andere ‘groene verenigingen’ beschikbaar gesteld worden bij besluitvorming m.b.t. milieu en ruimtelijke ordening. Als belangen van vogels rechtstreeks bedreigd worden, zoals afschot na klachten over ganzenoverlast, verstoring door ‘Kite Surfers’ of aanvaringen bij nieuwe wind”parken”, neemt de VWG zelf deel aan het overleg over milieu en ruimtelijke ordening.

De VWG organiseert  excursies en lezingen voor leden, waar niet-leden ook vaak welkom zijn. In november 2018 was er een meerdaagse excursie naar het Lac du Der in Noord-Frankrijk waar we tienduizenden Kraanvogels zagen, in oktober 2019 trokken we een lang weekend naar Texel.

Hier vind je de laatste jaarverslagen (Jaarverslag-VWG-2020, Jaarverslag-VWG-2021) en verslagen van de ALV (Verslag Algemene Ledenvergadering 2019-03-26, Verslag Algemene Ledenvergadering 2020-09-01