Pages Navigation Menu

Boomkikkers

Beste leden,

Via Ton Bakker kregen we weer een link naar filmpje van Jochem Sloothaak, Brabants Landschap. Deze keer over Boomkikkers. Weliswaar geen vogels, maar wellicht toch aardig om bij jullie te verspreiden, omdat deze prachtige dieren in juli ook in onze regio zullen worden uitgezet, o.a. bij ‘t Eiland in Huijbergen.

Met vriendelijke groeten,

Hidde Bult

Hier het bericht van Jochem: En daar is hij weer: een nieuwe NatuurStreken! Deze keer ging ik op een warme dag met Joost op zoek naar een kleverig beestje wat op land én in water leeft. Op een plek waar je het misschien niet 1-2-3 zou verwachten: een industrieterrein met gesloopte gebouwen. Het terrein is ingericht als stapsteen voor de boomkikker. Deze icoon van het agrarisch cultuurlandschap heeft duidelijk profijt van de inrichting en het beheer. Mijn collega Theo Quekel is in zijn nopjes en vertelt in deze extra lange aflevering over dit succesverhaal.

Kijk snel wat we in deze 18de aflevering allemaal weer ontdekken: https://youtu.be/ZErBNRYYDAg. Eerdere afleveringen vind je in de afspeellijst van Oisterwijk in Beeld.

Met NatuurStreken proberen we natuur- en landschapsbeheer niet als droge kost te brengen, maar snel, tastbaar en met een knipoog. We vinden het leuk als je het filmpje doorstuurt aan, of deelt met collega’s en vrienden. Reacties zijn welkom, negatief én positief!

Groet,

Jochem en Joost