Pages Navigation Menu

Excursie: Dintelse Gorzen, 11 juni 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert het bestuur van de Vogelwerkgroep Bergen op Zoom een excursie naar de Dintelse Gorzen.

De Dintelse Gorzen zijn na de afsluiting van de Philipsdam droog komen te liggen. Eb en vloed verdwenen en in de voormalige hoge schorren en lagergelegen slikken kwam nieuwe, unieke natuur terug. De bodem in het natuurgebied is afwisselend zoet en zout en dit levert veelzijdige begroeiing op. In de lage slikken vind je nog altijd zoutminnende zeekraal en lamsoor. In de vroegere schorren vind je wilgen, vlier en duinriet. In april levert dit een prachtig kleurenpalet aan natuur op. In juni bloeien duizenden orchidee├źn.

In het ondiepe water van het natuurgebied zoeken Lepelaar en zilverreigers naar voedsel, terwijl de blauwe kiekendief en de buizerd boven de vlaktes jagen. Bovendien zorgen grazende Schotse hooglanders ervoor dat het natuurgebied open blijft.

We verzamelen om 8.30 uur op de parkeerplaats bij Natuurpoort Benedensas. Deze is te bereiken vanaf de N257 Zeelandweg bij het gehucht Heensche Molen af te slaan naar de Heense Molenweg en dan de Beneden Sasweg te volgen. Vanaf de parkeerplaats wandelen over de zelf bedienbare sluis in de Steenbergsche Vliet naar het De Dintelse Gorzen.

Introducees zijn ook welkom. We plannen na 2 uur weer terug te zijn bij af.
Aanmelden bij Sjaan Hopmans, email: c.hopmans@home.nl  
Vragen: 06 438 70 328