Pages Navigation Menu

Excursie naar de Philipsdam

Beste mensen,

Bij deze de beloofde informatie voor de excursie Philipsdam a.s. 23 september 2023. We verzamelen om 08.30 uur op de parkeerplaats van de Lidl, Nijverheidsweg 8, 4661 VM Halsteren om vervolgens te kunnen carpoolen voor wie dat wil. Zet uw auto zoveel mogelijk aan de buitenkant van de parkeerplaats zodat het winkelend publiek er het minst last van heeft.

LET OP!!! Het laatste stukje van de route naar de Philipsdam is volgens bijgevoegde afbeelding. Komende vanaf de Slaakbrug bij de 1e rotonde rechts en gelijk oversteken naar de ventweg links van de N257. De Korte Kruisweg passeren en de ventweg uitrijden tot het eind. Daar rechts parkeren in de berm om de ventweg vrij te houden. … Hier is het startpunt van de wandeling.

De uiteenzetting over de Philipsdam en wandeling zullen zo’n 2 a 3 uur in beslag nemen waarna we kunnen genieten van een heerlijk bakje koffie met wat lekkers.

Een belangrijk puntje: is iemand in het bezit van een telescoop, neem deze dan vooral mee! Wanneer je er geen hebt zal je zeker wel met iemand mee kunnen kijken.

Met vriendelijke groet,
Sjaan en Ingrid

Na de rotonde meteen links en daarna de ventweg helemaal uitrijden tot het einde.

De uitnodiging

Beste leden van de VWGBOZ,

Ondanks dat we nog midden in de zomervakantie zitten, beginnen wij al te denken aan een excursie voor de leden van de VWGBOZ. We willen deze keer de Philipsdam aandoen in de ochtend. Van deze dam heb je een mooi uitzicht op de Slikken van de Heen. De wandeling zal ongeveer 2 á 3 uur in beslagnemen.

De excursie is op 23 september a.s. om 09:00 uur.

Vogels die we zouden kunnen waarnemen zijn o.a. Visarend, Zeearend, verschillende ruiters, Kemphaan, sterns, Brilduiker, zaagbekken, Kleine Zilverreiger, Lepelaar etc. Laten we ons vooral verrassen!

Heb je interesse en wil je graag mee, dan kun je je opgeven door een mail te sturen naar ingriddonga@home.nl o.v.v. je naam en met hoeveel personen je van plan bent om te komen.

Gelieve te reageren voor 16 september. T.z.t. ontvang je dan informatie over de precieze locatie waar de excursie begint en het tijdstip en de verzamelplaats om te carpoolen.

Vriendelijke groet van
Sjaan en Ingrid

Bij de Philipsdam maken we kans op een Visarend. Deze Visarend (het is waarschijnlijk een vrouwtje, en ze is twee jaar of ouder) werd verstoord bij haar ontbijt. Gezien de volle krop heeft ze al flink was opgepeuzeld, maar vond zonde om de restjes achter te laten. Ze roept, wellicht tegen de twee Visdieven die haar pestten volgens Ingrid Donga, die de foto maakte.

We maken kans op een Visarend bij de Philipsdam. Deze Visarend – het is waarschijnlijk een vrouwtje, en ze is minstens twee jaar oud – werd verstoord bij haar ontbijt. Gezien de volle krop heeft ze al flink wat opgepeuzeld, maar ze vond het blijkbaar zonde om de restjes achter te laten. Ze roept, wellicht naar de tweede Visarend, die in de nabijheid was, of naar de twee Visdieven die haar pestten volgens Ingrid Donga, die de vogel fotografeerde.