Pages Navigation Menu

Foto’s en waarnemingenarchief

Beste allen,

Hierbij wat berichten over recente aanpassingen op de Website. Van Gilbert (Foto’s Gilbert) en Ludo (Foto’s Ludo) zijn er verse platen uit de maanden april en mei te zien. Prachtige foto’s van kleurrijke (Zwarte Ruiter, Morinel, Tapuit, Blauwborst) en minder uitbundige vogels en van de minieme Graszanger tot reuzen als Zeearend en een Monniksgier in de Prov. Antwerpen. Het zijn heel productieve weken geweest…..

Dan heeft Ray Teixeira het archief met vogelwaarnemingen in de regio Bergen op Zoom aangevuld tot en met januari 2019. In deze tijd kun je heel eenvoudig waarnemingen van vogels, zoogdieren, insecten of planten in het veld in je GSM voeren en dan thuis opladen naar waarneming.nl / waarnemingen.be. Dat platform heeft allerlei voordelen, onder andere dat locatie en tijd precies in één keer worden vastgelegd en dat foto’s of geluid simpel zijn toe te voegen. Ray raadt iedereen aan om voortaan waarneming.nl te gebruiken. Veruit de meeste leden doen dit nu al. Daarom stopt Ray vanaf 2019 met het toevoegen van nieuwe waarnemingen aan het VWG archief. Er was bij de ALV een agendapunt ingeruimd om dit toe te lichten, wat toen niet is gebeurd. Vandaar deze korte toelichting. Het bestuur dankt Ray voor zijn inspanningen om het archief bij te houden en aan te vullen.

De laatste versie van het archief uit 2018 kon ik nog als CSV bestand op de site plaatsen. Die extensie wordt niet meer geaccepteerd door de webhost. Daarom staat het nu tekstbestand op de site. Als je dat oproept en dan als CSV bestand op je harde schijf opslaat, dan kun je het zo weer openen in Excel. Het archief is een groot bestand, en daarom kan het even duren voor het van de ‘server’ op je PC of tablet is geland.

Met beste groet,

Hidde