Pages Navigation Menu

Hubert Tonino overleden

Afgelopen woensdag is ons lid Hubert Tonino op 97-jarige leeftijd overleden. Hubert werd op 28 februari 1926 geboren in Amsterdam en is op 7 juni 1952 tot priester gewijd. Hij begon daarna als conrector en onderwijzer bij de Broeders van Huijbergen. In 1968 werd hij conrector en ziekenpastor in het Ignatius ziekenhuis in Breda. Van 1968 tot 1987 was hij hoofd Pastorale dienst van het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Al in de periode bij de Broeders van Huijbergen keek Hubert heel actief naar vogels. Zo vond hij in 1955 tussen de vele Geelgorzen een nest van de Ortolaan met jongen bij Huijbergen. Ook andere waarnemingen laten een vogelwereld zien waarvan we nu alleen nog kunnen dromen. Ria Hogerwaard schreef in 2013 voor de Veerkracht een interview met Hubert en zijn reisgezel Wies de Valk: In gesprek met Hubert Tonino. Een uitgebreider “in memoriam” zal in de Veerkracht verschijnen.

Het bestuur van de VWG wenst zijn reisgezel Wies de Valk en zijn familieleden veel sterkte toe bij het verwerken van het verlies.

De begrafenis is dinsdag 4 juli om 10:30 in de Kapel van de Broeders van Huijbergen, Boomstraat 7, Huijbergen.

Met vriendelijke groeten,
Hidde Bult
Voorzitter

Hubert bij het Lange Water luisterend naar een Cetti’s Zanger. Foto uit het boek “Het Eeuwbericht” van de Club van Nederlandse Vogelkundigen, beschikbaar gesteld door P.C. Meijer.