Pages Navigation Menu

Outdoor Kraaijenberg druk bezocht

Hallo vogelvrienden,

Gisteren was Outdoor Kraaijenberg, een drukbezocht evenement. Het leek soms net een aflevering van “Midsummer Murders” op de Brabantse Wal. De VWG Bergen op Zoom richtte ook een kraam in, versierd met mooie foto’s van Ton Bakker. Jacques Ariaansz en Sjaan Hopmans hadden de meest strategische plek gekozen: de hele dag schaduw en pal naast de ingang naar de feestweide.

Alle bezoekers moesten de VWG-kraam passeren, waar Jacques, Mija Schalk en Ingrid Donga actief lobbyden om vogels, uilen en onze VWG aan te prijzen. Het leverde een stroom geïnteresseerde kinderen met ouders op. De scheurplaten met tuinvogels van VBN vonden gretig aftrek. Ze waren halverwege de middag uitverkocht. Ton kreeg de toezegging van iemand dat hij lid zou worden. In de quiz van de buren van Natuurpodium zat een vraag over een uil en dat zorgde ook voor toeloop.

In tegenstelling tot de laatste keer, in juni 2019 voor de Corona-epidemie, vond iedereen dit een heel geslaagd evenement. Hieronder wat foto’s die Mija Schalk en Ingrid Donga deelden in de “Chat-app” van de VWG. Met dank aan Sjaan, Ton, Jacques, Mija, Ingrid, Marike, Wim, Eline, Roland, Ineke, Walter en Lucie voor hun bijdragen aan de manifestatie.

De vrijdagavond daarvoor organiseerde Brabants Landschap (BL) een heel gezellige en welvoorziene BBQ voor haar vrijwilligers. Ter gelegenheid van het negentig jarig bestaan van de stichting BL had Erik de Jonge ook de tellers van de VWG en andere organisaties uitgenodigd die voor BL op pad gaan om hun terreinen te inventariseren. Het was een heel geslaagde avond met veel appreciatie van de tellers van de VWG.

Met vriendelijke groeten,

Hidde