Pages Navigation Menu

Positieve reacties op Veerkracht

Hieronder de reacties van leden die via de Web-mail reageerden op de nieuwe opmaak van de Veerkracht en van Jan-Willem Vergeer.

Toppie gedaan, ziet er keurig uit

Veerkracht ziet er prima uit.

Ziet er prachtig uit. Mogelijk moeten we andere belangstellenden als vogelwerkgroepen of onafhankelijken er ook op wijzen. Deze nieuwe opmaak is echt de moeite waard!

Wat een prachtige, geweldige, mooie layout van de Veerkracht! Mooie foto’s en info. Dit is echt genieten!

Na de rui is het een rustkleed van de VK in A4 overgegaan in een prachtkleed dat een stuk fleuriger is. Op het eerste gezicht een heel fraaie verschijning. Maar, bij het lezen bleek het jammer genoeg nogal onrustig. Al met al zou de VK liefst minder op een reclamefolder en wat meer op een digitaal magazine moeten lijken. Dat is te realiseren door een rustige lay-out consistent aan te houden. Waarom zijn er nu vier verschillende koppen (gecentreerd, gecentreerd met kapitalen, links uitlijnend en rechts uitlijnend) voor het zelfde type artikelen? De bijschriften staan nu eens in, dan weer buiten de foto’s. Waarom zijn bijschriften willekeurig links, rechts of centraal uitgelijnd? De pagina’s hebben veelal drie kolommen, maar pagina 1 doet het met één, veel bredere kolom, p 39 en 43 met vier kolommen en pagina 51 met twee kolommen. De achtergrond kleur van de tabellen is mooi, maar waarom staan tabellen en figuren soms onnodig ver van de tekst? Als voorbeeld figuur 2 en 3 bij het artikel over de Wilde Eend: die hadden toch met gemak op p20 gepast waar ze besproken worden? De spotlights zijn prima. Ook de opmaak van het laatste artikel, over de Ross’ meeuwen, is prachtig, rustig en dat nodigt uit tot lezen. Wat mij betreft mogen voortaan alle stukjes er zo uitzien…

Prachtige opmaak, goede foto’s, en mooie verhalen. Inderdaad veel leesplezier, en alleen maar lof.

Het heeft me nogal wat tijd gekost om de iPad naar mijn zin te configureren. Na heel wat gedoe heb ik e.e.a. nu wel onder controle. Wat VK betreft, daar werkt het helemaal prima. Ook oudere nummers blijken, of lijken, meer toegankelijk. En het nieuwste nummer, inhoudelijk ga ik niet alles recenseren. Sommige artikelen zijn met meer gevoel voor de lezer geschreven dan andere. Bij de kleine vliegenvanger van Robert (p. 8) ontbreekt een t in ‘voortdurend’. Bij de Ross’ Meeuwen is er mooie variatie met inzetjes en prachtige foto’s in wisselende formaten die goed tot hun recht komen. Ook de verschillende ‘spotlights’ doen het goed. Ik ga nu zeker nog eens proberen oudere nummers te (her)lezen, ook al hebben die geen Spotlights en minder afwisseling in foto’s.

Beste Hidde,
Veel dank voor die digitale Veerkracht. Ja, die willen we zeker graag ontvangen! Erg mooi dat jullie (qua omvang) bescheiden club zo’n boeiend & ook nog goed uitziend tijdschrift weet te produceren!
Met vriendelijke groet,

Sovon Vogelonderzoek Nederland
Jan-Willem Vergeer

We zonden de link naar de laatste Veerkracht ook naar 24 andere relaties. Positief is dat geen enkele daarvan reageerde op onze vraag om zich af te melden als ze het magazine voortaan niet meer wilden ontvangen!