Pages Navigation Menu

VWG Vogelkalender 2024

Beste leden van de VWGBOZ,

Aangezien we alweer bijna aan het einde van het jaar 2023 zitten en 2024 voor de deur staat is het volgende idee ontstaan. Iedereen herkent het wel; de zoektocht naar een aardig kerstcadeautje. De Vogelwerkgroep Bergen op Zoom heeft een suggestie voor een leuk cadeautje om weg te geven aan familie, vrienden, etc.

We willen een jaarkalender maken met vogelfoto’s die door onze leden gemaakt zijn. Aangezien we nogal wat fotografen in onze gelederen hebben, zou het niet al te moeilijk moeten zijn om aan 13 heel mooie plaatjes te komen.

Eén voor elke maand en een omslag foto. Het formaat wordt A4-staand, met op de onderste helft van het blad het calendarium en op bovenste helft de foto. Om die reden zijn uitsluitend liggende foto’s geschikt!

De foto’s moeten scherp zijn en een resolutie die geschikt is voor drukwerk, dat wil zeggen 300 dpi bij ca. 20 centimeter breed. Dat houdt in de praktijk in dat de foto niet een te kleine uitsnede uit een veel grotere foto mag zijn, want dan blijft vaak te weinig beeldkwaliteit over. Op een beeldscherm kan het er dan wellicht prima uitzien, in drukwerk valt de kwaliteit dan soms erg tegen. Ton zal beoordelen welke foto’s aan de gevraagde kwaliteitseisen voldoen. Per inzender mogen maximaal drie foto’s worden ingestuurd. Sturen kan het best via www.wetransfer.com naar email van Ton Bakker: bakker.karman@home.nl

We denken aan foto’s van soorten die je in Nederland zou kunnen zien. Het is natuurlijk het aardigst als bij een bepaalde maand ook een vogelfoto staat die in die maand van toepassing is. Bijvoorbeeld, niet een Wielewaal als foto bij de maand november.

Lijkt het je leuk om mee te doen stuur dan je foto z.s.m. in maar uiterlijk 5 december 2023 naar Ton. We maken dan een selectie. Wij behouden ons het recht voor om een eventuele uitsnede van de foto te maken, zodat op elk blad de foto hetzelfde formaat heeft. Wees niet teleurgesteld als je foto het niet haalt. Als de kalender een succes wordt kunnen ze wellicht in een volgende kalender.

Het spreekt voor zich dat de foto gemaakt moet zijn door onze eigen leden! Er mag geen copyright op rusten.

Omdat we niet graag te weinig kalenders willen bestellen of met een overschot blijven zitten gaan we ze per inschrijving op voorhand verkopen. Een kalender kost € 7,50 per stuk, het zal duidelijk zijn dat de opbrengst ten goede komt aan de VWGBOZ.

Geef voor 10 december aan Ton Bakker (bakker.karman@home.nl) aan hoeveel exemplaren je wilt bestellen. Voor eventuele vragen, mail naar Ingrid Donga: ingriddonga@home.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur VWGBOZ