Pages Navigation Menu

Weekend Wieden 25-26 mei 2024

Beste leden van de VWGBOZ,

Het bestuur van de VWGBOZ organiseert in het weekend van 25-26 mei 2024 een meerdaagse excursie naar de Wieden in Overijssel. We gaan op zoek naar vogels van laagveenmoerassen zoals reigers, Grote Karekiet en Zwarte Stern, weidevogels en mogelijk zelfs een Otter.

Onze uitvalsbasis is Sint Jansklooster. Net als vorige keer, willen we je vragen om zelf een accommodatie te boeken. Naast Sint Jansklooster zijn Vollenhove, Wanneperveen en Giethoorn de dichtstbijzijnde plaatsjes voor een logeerplek. Er is een Fletcher hotel in Marknesse.

De activiteiten van de VWG zijn op zaterdag en zondag. Op zaterdag starten we in de vroege ochtend op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum van Natuur Monumenten De Wieden, Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster (OV). We plannen een vaartocht met gids naar een eendenkooi en een bezoek aan broedkolonie met alle reigersoorten. Verdere details volgen…

Je kunt je opgeven bij Ingrid Donga, ingriddonga@home.nl. Dan word je toegevoegd aan de app-groep waarmee de deelnemers met elkaar kunnen communiceren tijdens het weekend, b.v. over de accommodaties, lunches enz.

Met vriendelijke groet,
Sjaan en Ingrid

Bezoek aan een reigerkolonie staat ook op het programma. Blauwe Reiger met kroost. Foto Hidde Bult.