Pages Navigation Menu

Bergse Heide: het vervolg

Beste leden,

In de lokale pers konden jullie lezen dat de “Groene clubs”, een projectontwikkelaar, de eigenaren van restaurant de Berk en de Gemeente Bergen op Zoom een concept convenant hebben ondertekend: plan-poortgebied-voor-hotel-restaurants-recreatiepark-en-tankstation-nieuw-leven-ingeblazen en meer-natuur-en-minder-stenen-in-plan-poortgebied-bergsche-heide.

Het plan gaat over de ontwikkeling van een hotel, restaurants, recreatiepark en een tankstation in het zogeheten Poortgebied in de oksel van de A4 en de A58. Dat is bij de Bergse Heide, waar de VWG in 2019 de broedvogelbevolking heeft geïnventariseerd. De VWG en andere natuurclubs hebben het eerste plan met succes aanvochten bij de Raad van State.

Aan het overleg over de nieuwe plannen hebben Jan Hogerwaard en daarna Walter van Dongen deelgenomen namens de VWG Bergen op Zoom. Waarvoor onze  dank. Onzen leden Paranka Surminski en Wim de Haan waren afgevaardigden namens Namiro en IVN De Groene Zoom. Het concept convenant voorstel gemeente 2020-09-30 staat nu op de website en als jullie daar vragen over hebben, laat ze ons weten.

Met vriendelijke groeten,

Hidde Bult