Pages Navigation Menu

Uitslag enquête, excursieverslag en Nachtvlinders

Beste vogelvrienden,

Hierbij wat nieuws van het bestuur.

Enquête Excursies
In juli vroegen we jullie mening over meerdaagse excursies, bij voorbeeld in een lang Paasweekend. De één zou dan graag naar Tarifa gaan om voorjaarstrek uit Afrika te zien. Met een magnifiek uitzicht vanaf de Mirador op Marokko en de Straat van Gibraltar passeren Bijeneters, Zwarte wouwen, Gieren, Dwerg- en Slangenarenden op ooghoogte. Een ander voelt veel meer voor een zoektocht naar Waterspreeuw en andere Limburgse specialiteiten. Dat was de aanleiding om jullie wensen te peilen. Sjaan en Ingrid hebben de resultaten bij elkaar gezet: Uitslag enquête meerdaagse reis VWGBoZ 2023

De één wil in het zonnetje vanaf de Mirador el Estrecho bij Tarifa naar Vogeltrek kijken. Foto Lucie Bult.

Een ander zoekt liever naar een Waterspreeuw in de Geul. Foto Hidde bult

Excursie Philipsdam
Afgelopen zaterdag was de VWGBoZ excursie naar de Philipsdam. Ondanks een fikse Nederlandse regenbui, waarop niet iedereen had gerekend, hoorde ik dat deelnemers het een geslaagde en goed georganiseerde ochtend vonden. Een verslag door Ingrid staat op onze site: Verslag excursie Philipsdam.

Nachtvlinders Namiro
Paranka Surminski zond ons een uitnodiging om in te schrijven voor een avond “Kennismaken met Nachtvlinders“ die Namiro organiseert bij de schuur van Natuurmonumenten te Ossendrecht op  6 oktober 2023. Meer informatie over tijd, plaats en aanmelding vind je hier: Nachtvlinders kijken met Namiro.

Tot zover de mededelingen.
Namens het bestuur, met vriendelijke groeten,

Hidde Bult