Pages Navigation Menu

Onderscheiding, lezingen en excursie 20-01-2024

Beste leden,

Als je deelnemer bent van de actieve Whatsapp groep van onze VWG dan is het je niet ontgaan: afgelopen zaterdag ben ik in Barneveld onderscheiden als “Waarnemer van verdienste”. Dat gebeurde tijdens de drukbezochte landelijke dag van Sovon Vogelonderzoek Nederland. Ik ben er heel trots op en ook erg blij mee. In het decembernummer van de Digitale Nieuwsbrief van Sovon staat bij de rubriek “Vogelaar in de kijker” een interview met Hidde Bult.

Op de Kraaijenberg werd ik afgelopen dinsdag voor het begin van de lezingen opnieuw in het zonnetje gezet. Namens de leden van de VWG kreeg ik een schitterend boeket, dat werd uitgereikt door Walter van Dongen, onze penningmeester. Heel veel dank voor alle felicitaties….

Op de Kraaijenberg werd ik afgelopen dinsdag voor het begin van de lezingen opnieuw in het zonnetje gezet. Namens de leden van de VWG kreeg ik een schitterend boeket van Walter van Dongen, onze penningmeester. Heel veel dank voor al jullie felicitaties….

Ingrid Dinga heeft een verslag met foto’s geschreven over de lezingen van dinsdagavond. Je kunt het hier lezen: Verslag lezingen VWG november 2023 – 02.

Dan hebben Ingrid en Sjaan naar de agenda gekeken om excursies in te plannen. De eerste excursie is op 20 januari 2024. Dan gaan we in Buiten Gebent (bij Bergen op Zoom) op zoek naar dennenpapegaaien, oftewel Kruisbekken. Praktische informatie vind je hier: Excursie naar Buiten-Gebent op 20 januari 2024.

Zet ook alvast het weekend van 25 en 26 mei 2024 in je agenda. Dan gaan we bij “De Wieden” in Noordwest-Overijssel op zoek naar vogelsoorten van laagveenmoerassen die in West-Brabant dun gezaaid zijn. We maken zelfs kans op een Visotter. Ronald Messemaker, gedreven vogelaar en boswachter van Natuurmonumenten, heeft me in ieder geval al een lijst met “hotspots” toegestuurd. Verdere details volgen later.

Met vriendelijke groeten,

Hidde Bult